Restaurant Diggels Westerbork Drenthe

Uit eigen keuken

TELEFOON: 0593-33 14 38Brasserie DiggelsHoofdstraat 89431 AD Westerbork

Zelf koken

Voor dit gezellige Zelf-Kook-Arrangement kunt u met minimaal 10 en maximaal 20 personen bij ons terecht. Dit kan alleen door de week, van maandag t/m vrijdag. In het weekend kunt u natuurlijk altijd "gewoon" bij ons komen eten, maar voor een Kookworkshop hebben onze koks dan gewoon geen tijd.

HOE ZIET ZO'N AVONDJE KOKEN ER NOU ONGEVEER UIT?

U bereidt, samen met de kok(s), een Vier-Gangen-Diner bestaande uit een voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Van te voren heeft de kok het diner samengesteld, uiteraard rekening houdend met mogelijke diëten.

WAT WORDT ER VAN U VERWACHT?

Bij binnenkomst ontvangt u informatie over het verloop van de avond en drinkt u alvast een glaasje wijn.
U wordt in 4 groepjes verdeeld, ontvangt een kookschort en een koksmuts, en gaat aan de slag in de keuken met de voorbereidingen van uw gerecht (voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht of dessert).

Zijn de voorbereidingen klaar, dan gaat u aan tafel met uw gezelschap. De tafel is door u en/of een aantal van uw mede-kook-genoten zelf gedekt met het nodige bestek en een aantal wijnglazen.
Bent u medeverantwoordelijk voor bv het hoofdgerecht, dan kunt u eerst rustig plaatsnemen en genieten van het voorgerechten en tussengerecht en een passend glas wijn bij iedere gang.
Maar ... na het tussengerecht bent u aan de beurt. Opnieuw de keuken in om het hoofdgerecht "af" te maken en vervolgens aan uw tafelgenoten uit te serveren.

WIJNEN

Voordat uw diner begint, wordt er eerst een glas wijn aan tafel ingeschonken. Kort wordt er wat verteld over deze wijn en wijnen in het algemeen (hoe houd ik mijn glas vast, hoe proef ik officieel, waarom smaken sommige wijnen "zuur" ...). Tijdens de gehele kookworkshop worden er in totaal 5 wijnen geproefd.

Een gegarandeerd gezellige, culinair actieve avond!

In principe vanaf 16.00 uur tot ca. 21.00 uur, andere begintijden in overleg.
Kosten 52,50 euro per persoon.

Brasserie Diggels:
Beste Fietsterras van Drenthe en Top 3 beste Fietsterras van Nederland: ANWB 2017, Winnaar Gouden Gastvrijheid Award 2009 en Beste Terras van Drenthe 2011, 2012 & 2013!