Kook Workshop       Wijn & Spijs

Kook Workshop Wijn & Spijs

Aan de slag

U bereidt, samen met de kok(s), een Vier-Gangen-Diner bestaande uit een voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Van te voren heeft de kok het diner samengesteld, uiteraard rekening houdend met mogelijke diëten.

Gezellig samen koken

Wat wordt er van u verwacht?

Bij binnenkomst ontvangt u informatie over het verloop van de avond en drinkt u alvast een glaasje wijn.
U wordt in 4 groepjes verdeeld, ontvangt een kookschort en een koksmuts, en gaat aan de slag in de keuken met de voorbereidingen van uw gerecht (voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht of dessert).

Zijn de voorbereidingen klaar, dan gaat u aan tafel met uw gezelschap. De tafel is door u en/of een aantal van uw mede-kook-genoten zelf gedekt met het nodige bestek en een aantal wijnglazen. Bent u medeverantwoordelijk voor bv het hoofdgerecht, dan kunt u eerst rustig plaatsnemen en genieten van het voorgerechten en tussengerecht en een passend glas wijn bij iedere gang. Maar ... na het tussengerecht bent u aan de beurt. Opnieuw de keuken in om het hoofdgerecht "af" te maken en vervolgens aan uw tafelgenoten uit te serveren.

Kook Workshop       Wijn & Spijs

Wijnen

Voordat uw diner begint, wordt er eerst een glas wijn aan tafel ingeschonken. Kort wordt er wat verteld over deze wijn en wijnen in het algemeen (hoe houd ik mijn glas vast, hoe proef ik officieel, waarom smaken sommige wijnen "zuur" ...). Tijdens de gehele kookworkshop worden er in totaal 5 wijnen geproefd.

Wij zijn geopend!